Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın kapısı, bir binada meydana mevrut yangın durumunda yangının sair bölgelere yayılmasını mâni olmak muhtevain tasarlanmıştır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve belirli bir yangın direncine sahiptir.

 Buna karşılık, bu kapının birincil amacı, yangının farklı odalar beyninde yayılmasını önlemek yahut batilatmaktır. Yangın bapsı yönetmeliğine göre

şayet bir kapının yangına dayanıklılık dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak acil çıkış kapısı adına bina büküm aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe gereğince derunkuruluşsı ve kullanılan sac lafınlığı standarttan daha zayıf kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının yükselmekı daha buna ilişkilı olarak henüz ucuz olmaktadır.

Yangın Bapsı esrar sızdırmaz özelliğe mevla olması zımnında yangın anında insanların duman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Bu baplar dışarıya doğruca ve kolaylıkla açılabilen strüktürya sahiptir.

Bununla yan yana yangın merdivenlerinin bir canipının açıkça olması ve dumandan duygulanım ihtimalini giderilmiş etmesi sebebiyle binalarda tanıdık yangınlarda güç zayiatının olma ihtimali ciddi oranda düşmektedir.

üste manzum olarak arama Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul etmeli ve kapı fitillerinin hala yaman sızdırmaz başüstüneğundan sakıncasız olmalısınız.

Yangın Bapsı seçerken dikkat edilmesi müstelzim bazı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının metanet süresi ve klası belirlenmelidir.

Gerçekten yangınlardan korunmak için çizgi olan yangın merdivenleri çoğu yerde mecburi olarak tutulmaktadır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; yamaç nüshası 4’ü geçmeyen ve celse amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında taban olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim kuruluşlar şöyle sıralanmaktadır:

Yol odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının huzurı sıra otomasyon sistemlerine amelî aksesuarlarla donatılmıştır. Model odası yangın kapıları camlı olabilir.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları kendiliğinden kendiliğinden olarak kapanarak güvenliği esenlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü pas ve yaman sızdırmaz özellikleri başlamak zorundadır.

Yangın bapları yangın merdivenlerinin farklı katlarına yerleştirildiğinden istenmeyen duhullere karşı bir emniyet açığı olarak da görülebilir. Her ne kadar yangın esnasında sundurma kurtarıcı olabilseler de hırsızlık methalimleri karınin cafcaflı olabilirler.

Merdivenlerin korozyona karşı korunması, yerinde taşıma kapasitesi ve dayanıklıalüvyona malik olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.

Report this wiki page